Videospeler inladen...

Zeker drie doden bij overstromingen op Sardinië

Op het Italiaanse eiland Sardinië heeft het noodweer aan ten minste drie mensen het leven gekost, dat hebben Italiaanse media gemeld. Er zijn bovendien nog twee mensen vermist. Hevige regenval veroorzaakte zware overstromingen op het eiland.  

De slachtoffers zouden een ouder echtpaar zijn en een boer die vastzat in zijn wagen toen die werd meegesleurd door een modderstroom, dat schrijft de Italiaanse krant Repubblica. Ook door straten van de stad Bitti in de provincie Nuoro stroomde water en een brug stortte in. In deze stad zijn er ook nog twee vermisten. 

Hulpverleners waren tegen de middag al 150 keer uitgerukt, zo meldde de brandweer.

Bekijk hier beelden van de schade (en lees voort onder de video en de tweet):

Videospeler inladen...

De burgemeester van Nuoro riep op zijn Facebook-pagina de inwoners op om thuis te blijven en zich zo goed mogelijk te beschermen tegen het noodweer.

Voor het vakantie-eiland in de Middellandse Zee gold waarschuwingscode rood. Sinds gisteren woedt op het eiland een krachtige wind, er valt ook enorm veel regen. Door het noodweer viel de stroom op verschillende plaatsen uit en vielen telefoonverbindingen weg. 

In 2013 hebben overstromingen op Sardinië het leven gekost aan negentien mensen. Ook het eiland Sicilië en de regio Calabrië op het Italiaanse vasteland hebben te kampen met slechte weersomstandigheden.

Meest gelezen