6-jarig Iers jongetje met ruimtedroom doet hart van astronauten én de NASA smelten

Een zesjarig Iers jongetje heeft het hart van menig tv-kijker doen smelten met zijn dromen over de ruimte. Astronaut worden is moeilijk door zijn fysieke beperking, maar toch droomt hij van een job bij de NASA. "We kunnen niet wachten tot hij op een dag een deel van ons team wordt", reageerde de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie.

"The late, late toy show" is een jaarlijkse speciale editie van de Ierse talkshow "The late late show" op de Ierse openbare omroep RTÉ. In het programma wordt tijdens deze tijd van het jaar allerlei populair speelgoed voorgesteld. Kinderen mogen er hun soms heel harde, maar eerlijke mening over geven.

Ster van het programma dit jaar is de zesjarige Adam King die heel graag bij de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA wil werken. "Wil je dan astronaut worden", vroeg de presentator hem. "Ik kan geen astronaut worden, want ik heb broze botten", was zijn antwoord. Hij zou wel graag bij het grondpersoneel werken en de communicatie met de astronauten regelen.

Ik kan geen astronaut worden, want ik heb broze botten

Het fragment raakte duidelijk een gevoelige snaar bij de NASA. "Zijn groot hart en avontuurlijke geest inspireren ons", meldt de ruimtevaartorganisatie op Twitter. "Er is ruimte voor iedereen bij de NASA en we kunnen niet wachten tot hij op een dag een deel van ons team vol dromers wordt. Wij zullen er zijn als hij er klaar voor is."

Ook verschillende astronauten delen het fragment via sociale media. "Ik heb het geluk gehad de communicatie te leiden bij verschillende ruimtevluchten", zegt de Canadese astronaut Chris Hadfield. "We moeten het samen eens over de ruimte hebben." De Britse astronaut Tim Peake noemt Adam "hartverwarmend" en zijn Amerikaanse collega Shane Kimbrough nodigt hem uit in het Johnson Space Center in de Verenigde Staten.

Meest gelezen