Videospeler inladen...

Circuit Sortie brengt mensen met en zonder beperking samen: "Veel mensen met een beperking zijn nu eenzaam"

Corona dwingt ons allemaal wat meer in ons eigen kot te blijven. Om sociaal isolement tegen te gaan, brengt Circuit Sortie mensen met en zonder beperking bij elkaar. Jonach Van den Berghe is zelf blind en is blij dat dit initiatief bestaat. "Veel mensen met een beperking zijn eenzaam tijdens deze periode." Hij ging samen met Inne wandelen op de Kalmthoutse Heide. 

Voor Inne Vennekens was het niet haar eerste uitstap via Circuit Sortie. Ze ging eerder al kajakken en deed in de zomer terrasjes met mensen met een beperking. Zelf leert ze daar ook veel van, zegt ze. "Veel mensen klagen nu dat ze de eindejaarsfeesten maar met zo weinig mensen mogen vieren. Ik ben er mij heel bewust van dat er veel mensen zijn die die periode altijd op die manier moeten doorbrengen. Voor ons, mensen zonder beperking, is dit nu moeilijk, maar mensen met een beperking zitten altijd al een beetje in een isolement."

Daarom is het volgens Jonach zo belangrijk om mensen met en zonder beperking dichter bij elkaar te brengen. "Het is belangrijk dat ze echt samen activiteiten doen. Zo kunnen mensen zich ook beter verplaatsen in de leefwereld van personen met een beperking."

Bekijk hier de bijhorende reportage in "De zevende dag":

Videospeler inladen...

De Warmste Week staat dit jaar helemaal in het teken van vrijwilligers. Wil jij binnenkort ook eens met iemand op stap? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Circuit Sortie. Je kan er reageren op de vele zoekertjes die nog open staan, of je kan er gewoon zelf eentje plaatsen.

Meest gelezen