"Dicht blijven tot februari? Hier zakt mijn broek van af!"

Zoals verwacht zorgt de lichte versoepeling voor winkels  die het Overlegcomité vrijdag heeft aangekondigd, voor frustratie en ongenoegen bij handelaars die nog niet open mogen. Vooral dan in de sector van de contactberoepen. Kapper Christophe De Gauquier uit Beringen, post op sociale media een foto met 'Hier zakt mijn broek van af!'.

Woede, frustratie, boosheid… het zijn emotionele reacties die de handelaars die volgende week niet open mogen, laten horen en lezen. Het gaat vooral om kappers, schoonheidsalons en tattoozaken. Christophe De Gauquier, een bekende barbier in Beringen, laat duidelijk op sociale media zien wat hij denkt van de genomen maatregelen vrijdagavond.  "Mijn broek zakt er van af en mijn haar komt er van omhoog te beseffen dat ik mijn schaar pas op 1 februari zou mogen vastnemen. Totaal niet verwacht! Ik kon er gerust vrede mee nemen tot december gesloten te blijven, gezondheid komt op de eerste plaats natuurlijk. Maar het is ondertussen wel een aanslag op onze passie en creativiteit. Ik mis de onnozele praat, de serieuze gesprekken, het gelul,...", reageert Christophe.

Ook Sylvia Hertebaut van tattoostudio Skin City in Beringen is boos: “Eén woord: Wtf. Ik hang rode lampen op en doe aan prostitutie, mijn klanten willen gepijnigd worden, met naalden en ik ben de meesteres", laat ze weten via Facebook. 

Petitie van Beauty Federatie

De Belgische Beauty Federatie overweegt nu om stappen te nemen en lanceert een petitie. "De contactberoepen zijn het kind van de rekening en wij werden plots, samen met de horeca en evenementen, in het verdomhoekje geplaatst. Dat gaan wij niet laten gebeuren. In tegenstelling tot de horeca en evenementen heeft onze beroepsorganisatie wél cijfers die aantonen dat onze sector veilig is. De komende week zullen we iedereen sensibiliseren over de ernst van de problemen binnen onze sector. Dit zullen wij doen met alle beschikbare legale middelen," laat de federatie weten. Ondertussen is er ook een petitie gestart om de beauty-, tattoo- en kapsalons te steunen. Die werd al meteen getekend door 8000 mensen.

Meest gelezen