400 betogers tegen avondklok in Luik: verschillende arrestaties

In de Luikse binnenstad zijn gisteravond 400 mensen samengekomen om te betogen tegen de avondklok. Rond 23 uur werden de laatste overblijvende betogers aan de Pont Saint-Léonard door de politie omsingeld en één voor één geïdentificeerd. Betogers die het politiecordon probeerden te doorbreken, werden opgepakt door de ordediensten.

Volgens de politie waren ongeveer 400 mensen opgedaagd in de straten van de Luikse binnenstad voor een manifestatie tegen de avondklok. Die geldt in Wallonië vanaf 22 uur en is ingesteld om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Een vijftigtal agenten van de lokale en federale politie waren aanwezig, ze hadden twee waterkanonnen bij. Omstreeks 22.30 uur ging een deel van de manifestanten uiteen, een ander deel werd op de Pont Saint-Léonard door de agenten omsingeld.

Er vonden woordenwisselingen plaats en enkele betogers probeerden doorheen het politiecordon te breken. Verscheidene manifestanten werden opgepakt. Omstreeks 23.15 uur is de politie begonnen met alle aanwezigen op de brug te identificeren. De identiteitscontroles verliepen rustig.

Ook op 17 november was er in Luik al een betoging tegen de avondklok, toen was er sprake van zowat 150 manifestanten.

Meest gelezen