Politie verzegelt appartement in Herentals na verdachte brand

In Herentals heeft de politie een appartement verzegeld, nadat er een korte, maar vrij hevige brand had gewoed. Omdat er meerdere kleine brandhaarden werden teruggevonden, kan kwaad opzet niet worden uitgesloten. Maandag zal een branddeskundige ter plaatse gaan voor verder onderzoek.

De brand ontstond zondag in de vroege namiddag in een appartementsgebouw aan de Lierseweg in Herentals. Toen de brandweer ter plaatse kwam, waren de vlammen al van op straat te zien.

Het gebouw bestaat uit een appartement en een duplexappartement. Er was niemand aanwezig toen de brand uitbrak.

Drie brandhaarden

Vermoedelijk ontstond de brand aan een matras, maar ook aan de gordijnkast in de woonkamer en in de slaapkamer van het duplexappartement, trof de brandweer kleine brandhaarden aan. Kwaad opzet wordt voorlopig niet uitgesloten. De politie heeft het gebouw verzegeld en maandag zal een branddeskundige ter plaatse gaan voor verder onderzoek. Het gebouw is door de enorme rookontwikkeling voorlopig onbewoonbaar verklaard.

Meest gelezen