Wit-Rusland 29/11/2020
AFP or licensors

Meer dan 200 arrestaties bij protesten in Wit-Rusland

In Wit-Rusland zijn duizenden mensen de straat opgegaan tijdens protesten tegen president Aleksandr Loekasjenko. Veiligheidstroepen grepen hard in tijdens de vreedzame protesten, dat was te zien op beelden van lokale media. Volgens mensenrechtencentrum Viasna zijn er minstens 280 mensen gearresteerd. De politie spreekt van 250 arrestaties.

De grootste acties vonden plaats in de hoofdstad Minsk. Daar verzamelden demonstranten zich eerst in woonwijken en vormden vervolgens protestmarsen. Velen droegen wit-rood-witte vlaggen met zich mee.

Er waren video's te zien op het internet hoe veiligheidstroepen demonstranten volgden naar de binnenplaatsen van wooncomplexen. Steeds weer werden mensen in minibussen gesleept. De media berichtten ook over het gebruik van traangas en verdovingsgranaten. Mensen in andere steden riepen ook op tot het aftreden van Loekasjenko.

(Lees verder onder de tweet)

Wit-Rusland is sinds begin augustus in de greep van massale protesten. Loekasjenko, die de voormalige Sovjet-republiek al 26 jaar op autoritaire wijze bestuurt, claimt dat hij de presidentsverkiezingen die toen werden gehouden, met 80 procent van de stemmen heeft gewonnen. Vrijwel iedereen is ervan overtuigd dat die uitslag het resultaat van verkiezingsfraude is.

Wit-Rusland 29/11/2020
AFP or licensors

Meest gelezen