Verschillende lockdownfeesten in Antwerpen en Turnhout stilgelegd

De politie heeft zaterdag drie lockdownfeesten in Antwerpen stilgelegd. Eén van die feestjes werd nadien gewoon hervat, waardoor de agenten opnieuw moesten tussenkomen. Enkele aanwezigen werden daarop bestuurlijk aangehouden. Ook de nacht voordien werd in Turnhout een lockdownfeestje stilgelegd door de politie.

Leden van het prostitutieteam merkten zaterdagnamiddag tijdens een overlastpatrouille dat verschillende mensen gingen aanbellen bij een pand in de Oudemansstraat in het Schipperskwartier in Antwerpen. Er waren ook muziek en stemmen van meerdere personen te horen. Toen de politie aanbelde, probeerden de aanwezigen zich stil te houden, maar de deur werd uiteindelijk toch geopend. Agenten troffen zo’n veertien personen aan die een verjaardag vierden. Alle aanwezigen kregen een boete en het feest werd beëindigd.

Tot tweemaal toe stilgelegd

In de Acacialaan in Wilrijk werden vier personen beboet die een tuinfeest hielden. Enkele andere gasten konden wegvluchten via de tuin en werden niet gevat.

In de Grote Pieter Potstraat legden agenten tot tweemaal toe een feestje stil in een hotel. Enkele van de aanwezigen bleken de coronamaatregelen al verschillende keren overtreden te hebben. Ze werden bestuurlijk aangehouden.

Ik roep alle Antwerpenaren op om vol te houden en de regels na te leven. Zij die dat niet doen, zullen de gevolgen dragen

Antwerps Burgemeester, Bart De Wever (N-VA)

"De resultaten van afgelopen nacht tonen hoe kordaat onze politiemensen blijven werken op het doen naleven van de coronamaatregelen", zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). "Ik wil hen daarvoor bedanken. Ik roep alle Antwerpenaren op om vol te houden en de regels na te leven. Want zij die dat niet doen, zullen daar de gevolgen van dragen. De gezondheid en het welzijn van onze stadsgenoten staan voorop."

geseind

Ook in Turnhout moest de politie een lockdownfeestje stilleggen. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag. Toen de politie rond drie uur ’s nachts arriveerde, weigerden de bewoners van het appartement de deur open te maken. In opdracht van het parket, konden de agenten het appartement toch betreden. Ze troffen zes aanwezigen aan. Eén van hen stond geseind en werd gearresteerd.

Meest gelezen