Sam uit Rotselaar wil dat laatste Journaal van Martine Tanghe hoogste kijkcijfers ooit haalt

Naar aanleiding van het nakend pensioen van Martine Tanghe roept Sam Rasschaert uit Rotselaar mensen op vanavond allemaal samen een laatste keer het zeven uur Journaal met Martine Tanghe te bekijken. "Martine is na mijn moeder en grootmoeder de derde vrouw in mijn leven die er altijd was."

Vanavond zal nieuwsanker Martine Tanghe voor de allerlaatste keer het nieuws lezen in het Journaal van zeven uur. Dat wil Sam Rasschaert uit Rotselaar niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Hij maakte voor de gelegenheid een evenement op Facebook aan genaamd "Samen naar het laatste Journaal van Martine Tanghe kijken". "Vanavond neemt de openbare omroep afscheid van haar grootste icoon", staat er te lezen. "Om klokslag 19 uur zal anker Martine Tanghe aan haar allerlaatste Journaal beginnen. Zonder toeters en bellen. Maar mét erkenning van haar publiek. Laat ons samen naar Het Journaal kijken, en er zo de best bekeken nieuwsuitzending aller tijden van maken. Als ultieme dank om ons 42 jaar lang door de actualiteit te gidsen."

"Samen kijken, maar uiteraard ieder in zijn eigen bubbel", vertelt de 36-jarige Sam in Start Je Dag op Radio 2 Vlaams-Brabant. "Martine is na mijn moeder en mijn grootmoeder de derde vrouw die altijd in mijn leven is geweest en ze heeft mij geleid door goed en slecht."

De manier waarop ze het journaal brengt: betrokken, zonder sentimenteel te zijn. Perfect in balans

Trouwe kijker Sam Rasschaert

"Wat ik mij altijd zal herinneren, is haar blik na het stuk in het Journaal over Rock Werchter waarin enkele jongeren hadden gezegd dat ze niet wisten wie Paul McCartney was. Wat haar zo een goede nieuwslezeres maakt, is de manier waarop ze het doet. Betrokken, maar zonder sentimenteel te zijn. Perfect in balans. En die kleine momentjes af en toe, waaraan je ziet dat ze ook mens is."

Ook de manier waarop Martine afscheid neemt, roept bewondering op bij Rasschaert. "Zonder groot vertoon of de wens om gefêteerd te worden. Die mentaliteit van "Ik doe gewoon mijn job en probeer elke dag beter te doen". Op zo'n mensen draait het land, zeker vandaag."

Intussen hebben al meer dan 42.000 mensen op het Facebook-evenement van Rasschaert aangegeven dat ze vanavond naar het zeven uur-Journaal zullen kijken. "Ik had nooit gedacht dat die pagina zo succesvol zou zijn. Ik hoop dat dit journaal de allerhoogste kijkcijfers ooit haalt.  Als ultieme dank om ons 42 jaar lang door de actualiteit te gidsen."

Meest gelezen