App brengt Limburgse studenten dichter bij elkaar

Universiteit Hasselt en de Limburgse hogescholen PXL, UCLL en LUCA brengen studenten met elkaar in contact met een app. Want het leven van een student kan - zeker in coronatijden - wel eens eenzaam zijn. 

Universiteit Hasselt en de Limburgse hogescholen lanceren vandaag een app die studenten met dezelfde interesses makkelijk met elkaar in contact brengt. Tijdens de lockdown is het voor nieuwe studenten niet makkelijk om snel vrienden te maken. Via de app kunnen ze nu snel medestudenten met  vinden om samen iets te doen. "De studenten plaatsen zoekertjes, bijvoorbeeld om samen te gaan sporten of samen te studeren", zegt Katrien Vanheusden van UHasselt. "Andere studenten kunnen erop reageren. Ze kunnen daarna samen afspreken, en dat kan dan in coronatijd ook online natuurlijk."

De studenten plaatsen zoekertjes, bijvoorbeeld om samen te gaan sporten of samen te studeren.

De app werd enkele jaren geleden in Gent ontwikkeld, op vraag van de studenten, en het is er een groot succes. Er was al langer interesse om dit ook in Limburg te lanceren. "Maar nu met corona is het het ideale tijdstip om ermee te starten", zegt Vanheusden. "Want studenten zijn nu wel zeer beperkt in hun contacten en het is moeilijk om nieuwe studenten te ontmoeten." 

Vanaf vandaag kunnen de studenten de app downloaden. Het is enkel toegankelijk voor studenten met een studentenmailadres van UHasselt, PXL , UCLL of LUCA School of Arts. 

Meest gelezen