Sportoase

(Bijna) alle zwembaden in Vlaams-Brabant gaan op 1 december opnieuw open

Op 1 december gaan zowat alle zwembaden in Vlaams-Brabant opnieuw open. Dat kan, dank zij een versoepeling van de coronamaatregelen. Maar er blijven strenge regels gelden. 

De zwembaden mogen vanaf morgen, 1 december, opnieuw hun deuren openen. Eerst zouden ze tot 12 december gesloten blijven. Maar de federale overheid heeft de verplichte sluitingsperiode ingekort. Er blijven wel strenge regels gelden. Zo moet je op voorhand reserveren en mag je na afloop van je zwembeurt niet douchen in het zwembad. 

Sportoase

De zwembaden van de groep Sportoase in Halle, Leuven en Londerzeel gaan ook opnieuw open. In Leuven blijft het stedelijk zwembad van Kessel-Lo nog even dicht. Schepen Johan Geleyns (CD&V) legt uit: "We hadden van de verplichte sluiting gebruik gemaakt om wat onderhoudswerken te doen in het bad van Kessel-Lo. Die zouden normaal klaar zijn tegen 12 december. Maar nu zijn we in snelheid gepakt door de versoepeling van de maatregelen. We bekijken nu hoe snel we het bad toch kunnen heropenen."

Plopsaqua

Wanneer het nieuwe zwembad Plopsaqua op de grens van Landen en Hannuit zal openen, is nog niet duidelijk. Normaal gezien was de opening gepland voor nu zaterdag, maar die opening is uitgesteld als gevolg van corona. Of die datum toch nog gehaald wordt of niet, is nog niet duidelijk. 

Meest gelezen