Radio 2

Brand maakt woning in Lennik onbewoonbaar, twee bewoners bevangen door rook

Bij een woningbrand gisteravond in Eizeringen, bij Lennik, zijn twee bewoners gewond geraakt. Ze ademden te veel rook in. Het huis is door de rookschade tijdelijk onbewoonbaar.

Gisteravond rond half zeven brak brand uit in een woning aan het Hunselveld in Eizeringen, bij Lennik. Dat gebeurde in een kamer op de eerste verdieping, waar de bewoonster met de grondstof paraffine kaarsen maakt. Op korte tijd stond de getroffen kamer helemaal in brand.

De brandweer van de post Eizeringen, die slechts een paar kilometer verderop ligt, was snel ter plaatse en kon de brand beperken tot de getroffen kamer. Maar de bewoners waren te lang in de woning gebleven en ademden zo te veel rook in. Ze zijn allebei onder begeleiding van een MUG-arts naar het ziekenhuis gebracht. 

De rookschade op de eerste verdieping is heel groot. Daardoor is de woning tijdelijk onbewoonbaar. Ook op de benedenverdieping is er rookschade. Het getroffen koppel vond tijdelijk onderdak bij familie. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

Meest gelezen