Illustratie Niek Verlaan via Pixabay

Villa Sint-Genesius-Rode voor tweede keer decor lockdownfeestje

Afgelopen weekend is de politie voor de tweede keer binnengevallen in een villa in Sint-Genesius-Rode. Meer dan 45 mensen hielden daar een feestje. Met Halloween was dat ook al het geval. Wie op beide feestjes aanwezig was, mag zich binnenkort verantwoorden voor de politierechtbank, zegt het parket van Halle-Vilvoorde. 

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een feestje stilgelegd in Sint-Genesius-Rode. Een adres dat de agenten intussen al kennen, want ook op Halloweennacht vielen ze er binnen. Toen waren er 76 jongeren aanwezig, nu 45. Al waren dat er vast een stuk meer, zegt Carol Vercarre van het parket van Halle-Vilvoorde: “Er waren minstens 45 mensen aanwezig, maar een aantal feestvierders is erin geslaagd om via de tuinen te ontsnappen.” 

Twee keer betrapt: mogelijk gevangenisstraf én boete

De mensen die op beide feestjes zijn betrapt, moeten zich nu verantwoorden bij de politierechtbank. De anderen kregen een boete. Een hele operatie, die is gelukt met de hulp van andere politiezones. Vercarre: “Ploegen van de omliggende politiezones Zennevallei, Dilbeek en Ukkel kwamen hun collega’s van de politiezone Rode bijstand verlenen. 29 personen kregen nog een onmiddellijke minnelijke schikking van 250 euro voorgesteld. Voor 16 personen - waaronder de organisator - die al eerdere corona-inbreuken hadden gepleegd, werd een proces-verbaal opgesteld. Zij zullen zich voor de politierechtbank moeten verantwoorden. Ze riskeren een celstraf tot 3 maanden en een boete tot 4.000 euro.”

Meest gelezen