Fleur (17) ruilt jongensteam in voor KRC Genk Ladies: "In meisjesvoetbal wordt er véél harder geknokt"

De 17-jarige Fleur Pauwels uit Leopoldsburg maakt de overstap van mannen- naar vrouwenvoetbal. Ze stond haar hele voetbalcarrière lang haar vrouwtje tussen de jongens op hoog niveau. "Het grootste verschil? Bij de meisjes wordt er veel meer geknokt dan bij de jongens”, zegt de kersverse speelster van KRC Genk Ladies in het middagprogramma van Radio 2 Limburg.

Tot voor kort dribbelde Fleur elk weekend mannelijke tegenstanders voorbij. Maar enkele weken geleden ruilde ze haar vaste plekje in de ploeg van Dessel Sport om voor het team van KRC Genk Ladies. “Ik ga de jongens heel erg missen”, geeft het jonge voetbaltalent toe. “Ik begon de fysieke verschillen stilaan te voelen, maar werd super goed opgevangen door de bende. Ze hebben mij als team echt aanvaard, waardoor ik de kans kreeg mezelf helemaal te ontplooien. Trainen met jongens heeft me doorheen de jaren extra scherp gemaakt.” 

Nu kan ik eindelijk ambiance in de kleedkamer meepikken
Fleur Pauwels

Gelukkig is Fleur ook erg enthousiast over het nieuwe hoofdstuk. “Nu kan ik eindelijk de ambiance in de kleedkamer meepikken”, lacht ze. “Makkelijker wordt het zeker niet. Integendeel. Bij de dames gaat het er vaak nog pittiger aan toe. Er wordt harder geknokt dan bij de jongens. Ik heb voor KRC Genk Ladies gekozen omdat ik mij hier ten volle kan ontwikkelen.”

Voetballen als hoofdberoep

Fleur is erg ambitieus en droomt op langere termijn van een internationale carrière. “Ik wil van mijn hobby mijn beroep maken. In het vrouwenvoetbal is dat helaas nog niet zo evident. Jammer, want wij trainen minstens even hard en zijn even gedreven. Het verschil begint eigenlijk al bij de omkadering op school. Net zoals enkele jongens doe ik topsport. Alleen moet ik voor mijn eigen vervoer zorgen, terwijl de jongens met een privébusje heen en weer worden gebracht. Absurd, toch? Ik nodig iedereen uit om eens naar een voetbalmatch in de vrouwencompetitie te komen kijken. Ons spel is minstens zo meeslepend en spannend als dat van de jongens. Kom het zelf maar eens ontdekken!” 

Meest gelezen