Een beeld dat stilaan verleden tijd wordt
Yorick Jansens

Gedaan met gratis parkeren op de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen

Vanaf morgen kan je niet meer gratis parkeren op de parking van de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen. Je mag daar en in de omliggende straten nog maar maximaal drie uur staan. De wijken Zuid en Nieuw Zuid worden een rode zone. Daar is parkeren het duurst in de stad. Wie langer wil parkeren, moet naar een ondergrondse parkeergarage.

De nieuwe rode parkeerzone in de stad Antwerpen omvat alle straten tussen de Scheldekaaien, de as Scheldestraat-Kronenburgstraat-Kasteelpleinstraat, de Leien en Nieuw Zuid. Op de parking aan de Scheldekaaien verandert er niets.

Op de website van de stad Antwerpen staat 30 november als de begindatum van het betaald parkeren op de Zuiderdokken maar dat begint morgen pas.

Gratis parkeren op de Gedempte Zuiderdokken, wat heel populair was op het Zuid, kan dus voortaan niet meer. Het kost daar nu 2 euro voor het eerste uur, 3 euro voor het tweede uur en 5 euro voor het derde uur parkeren. Langer dan 3 uur parkeren op straat is niet meer toegestaan. De Gedempte Zuiderdokken zullen ook omgevormd worden tot park.

Parking Steendok opent deze week

Wie langer wil blijven staan, moet nu naar een ondergrondse parkeergarage, zoals parking ’t Zuid, parking Zuiderplein of parking Steendok. Die laatste zou donderdag open moeten gaan. 

Bewoners kunnen wel nog altijd gratis parkeren in de straten. Zij hebben recht op twee parkeervergunningen per woning. 

Bewoners en bedrijven op het Zuid en Nieuw Zuid kregen begin deze maand een nieuwsbrief over de nieuwe parkeertarieven. Intussen staan er ook informatieborden. De komende weken zullen de parkeerwachters ook nog flyers verspreiden in het hele gebied. 

Zo zullen de Gedempte Zuiderdokken er in de toekomst gaan uitzien

Meest gelezen