Foto: Radio 2

Jagersliga schenkt 1.800 kilo everzwijnburgers aan de voedselbanken

In Roeselare heeft de jagersliga deze morgen 1.800 kilo wildvlees geschonken aan de voedselbanken. Die hebben het erg moeilijk door de coronacrisis. 

De voedselbanken hebben het niet gemakkelijk tijdens de coronacrisis. Daar verschenen de voorbije weken al regelmatig berichten over in de media. Meer en meer mensen kloppen bij de voedselbanken aan, terwijl er minder eten binnenkomt. Dat komt onder meer omdat veel horecazaken gesloten zijn. De jagersliga las die nieuwsberichten ook en besloot een handje te helpen. Vanmorgen overhandigde de organisatie 1.800 kilogram wildvlees, in de vorm van burgers. "We hebben voor burgers gekozen" omdat iedereen dat lust", zegt Kristof Vandewoestijne van de Jagersliga. "Zelfs kinderen vinden dat lekker en het is nog eens gemakkelijk te bereiden ook."

150 everzwijnen

Op termijn wil de jagersliga nog eens 700 kilo vlees leveren. "Het oorspronkelijke plan was om 2.500 kilo vlees te schenken", zegt Kristof Vandewoestijne. "Maar door de coronacrisis is er een tijdlang jachtverbod geweest in de Ardennen en daar halen we het meeste wild van binnen. Het zal dus nog even langer duren voor we aan die 2.500 kilo zitten, maar dat vlees wordt dus zeker nog geleverd." De grote stapel burgers, komen van ongeveer 150 everzwijnen. 

Jagers positief in de kijker

De Jagersliga is een relatief nieuwe vereniging die, ondermeer, als doel heeft om de jagers en de jacht ook eens positief in de kijker te zetten. "Als jagers in het nieuws komen, dan is dat meestal in negatieve zin", zegt Kristof Vandewoestijne. "Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen die betrapt worden omdat ze wild uitzetten. Wij noemen dat geen jagers, maar stropers. Wij willen tonen dat het overgrote deel van de jagers zich wel aan de regels houdt en op een verantwoorde en ecologische manier te werk gaat, met respect voor de natuur." 

Meest gelezen