Toerisme Brugge - Jan Darthet

Knokke-Heist maakt geen reclame meer voor zijn lichtfestival na stormloop in Brugge

De reclamecampagne voor het lichtkunstfestival “Light ART” in Knokke-Heist wordt stopgezet. Het gemeentebestuur denkt ook na over extra veiligheidsmaatregelen. Afgelopen weekend werd Brugge overrompeld bij de opening van het lichtfestival Wintergloed. 

Het festival “Light ART” start nu zaterdag. Dat is het moment waarop er voor de eerste keer weer shoppers naar Knokke-Heist zullen komen. Komende vrijdag en zaterdag gaat Wintergloed in Brugge niet door, dus wordt er gevreesd dat dit nog meer mensen naar Knokke-Heist zal lokken. 

Toch denkt eerste schepen Piet De Groote (Gemeentebelangen) niet dat het zo’n vaart zal lopen. “Ik denk eerst en vooral dat het een heel ander festival is. We komen deze middag al samen om na te denken over extra maatregelen. Alle reclame, ook op sociale media, is al stopgezet." 

In Brugge waren er zaterdagavond zeker 10.000 bezoekers, veel te veel om de coronamaatregelen te kunnen respecteren. Zondagavond werd het festival geannuleerd. Ook volgend weekend gaat het niet door. De stad Brugge gaf toe dat ze de interesse onderschat had. Er werden ook enkele punten op het parcours aangepast om de publieksstroom beter te organiseren. Je kan deze week vanaf maandag tot en met donderdag naar Wintergloed. Het lichtspektakel loopt nog tot en met 10 januari.

Meest gelezen