Lockdown verandert ook het winkelen van de toekomst. Speelgoedwinkel Bibaloe uit Zonhoven: “Lockers om speelgoed af te halen gaan we houden”

De lockdown dwong ons om op een andere manier te winkelen. Een aantal van die ideeën zullen blijven bestaan, ook nadat de winkels weer open zijn. Zo zullen we meer online shoppen en ook na sluitingtijd zullen we goederen kunnen afhalen in lockers die aan de buitenkant van de winkel staan. 

Speelgoedwinkel Bibaloe in Zonhoven heeft bij het begin van de tweede lockdown lockers geplaatst aan de buitenkant van de winkel. Klanten die online bestelden, konden het speelgoed met een code uit die lockers nemen. 

Het nieuwe winkelen

Maar ook als morgen de winkel weer open gaat, zullen een aantal lockers blijven staan. “We hebben ondervonden dat klanten vaak laat in de avond het speelgoed kwamen afhalen", zegt uitbaatster Kim Noblesse. "Zeker met Sinterklaas in het vooruitzicht, is het handig om later op de avond langs te komen." Maar ook in de toekomst, als mensen nog snel een cadeautje willen bestellen, kunnen ze dat na sluitingstijd uit de locker halen. "Het is een nieuwe vorm van winkelen." 

Klanten kwamen vaak laat in de avond het speelgoed uit de lockers halen. In de toekomst zal dat nog kunnen

“We zijn blij met de heropening van de winkels”, zegt Noblesse. “Hoewel we net te laat zijn om Sinterklaas een handje te helpen. De meeste bestellingen zijn achter de rug. En dan merk je toch dat de grote online bedrijven de meeste bestellingen binnen halen. In de eerste lockdown winkelden mensen nog meer lokaal. Nu is dat veel minder.” 

Meest gelezen