Videospeler inladen...

2 miljoen kijkers voor laatste Journaal met Martine Tanghe: bekijk hier de mooiste momenten van haar afscheid

2.001.867. Zoveel mensen hebben gisterenavond naar het laatste Journaal van Martine Tanghe gekeken. Het is daarmee meteen het best bekeken Journaal ooit. We lijsten hier de mooiste momenten op uit "Bedankt Martine": van de uitnodiging van koning Filip tot de verrassing van haar kleinzoon Max. 

"U hebt zo'n mooie carrière, u bent een voorbeeld voor veel jonge mensen", zei koning Filip toen hij Martine Tanghe op het paleis ontving. Over haar vertrek als Journaalanker zei Tanghe dat ze het "heel dubbel" vond. 

"Ik ben blij en trots dat ik hier ben, maar er is ook verdriet omdat er een einde komt aan wat ik ontzettend graag doe."

Bekijk hier het bezoek van Martine Tanghe op het paleis en lees verder onder de video:

Videospeler inladen...

Laatste woorden

"Bedankt dat u bij ons was. Ik zal u missen. Hou het veilig, hou vol. Het komt allemaal weer goed", met deze woorden nam Martine Tanghe afscheid van de kijkers:

Videospeler inladen...

Meteen na haar laatste Journaal werd Martine Tanghe in de studio verrast door haar kleinzoon Max, die bloemen had meegebracht voor zijn oma.

Bekijk hoe kleinzoon Max Martine verrast met bloemen en lees verder onder de video:

Al tijdens haar laatste Journaal kreeg Martine woorden van lof en dankbaarheid toegezwaaid, onder anderen van de burgemeester van Antwerpen, Bart De Wever. 

Videospeler inladen...

Door jarenlang "Het Journaal" te presenteren heeft Martine Tanghe een enorme bijdrage geleverd  aan het Nederlands in Vlaanderen. Daarvoor werd ze in de bloemetjes gezet met de Grote Prijs Jan Wauters.

Bekijk hier hoe Martine Tanghe in de studio van "Het Journaal" te horen krijgt dat ze de Grote Prijs Jan Wauters heeft gewonnen en lees verder onder de video:

Videospeler inladen...

De allerbeste in het vak, misschien in heel Europa wel. Dat is de mening van heel wat journalisten en tv-makers over Martine Tanghe. Bekijk hier wat enkele van haar collega's en gewezen collega's over haar te zeggen hadden:

Videospeler inladen...

Ook de ankers van VTM NIEUWS hebben een eerbetoon gebracht voor hun collega van de openbare omroep. 

Martine Tanghe houdt van sport, vooral van voetbal en wielrennen. En die liefde is wederzijds, zoals blijkt uit dit filmpje met Rode Duivel Jan Vertonghen en wielericoon Eddy Merckx:

Videospeler inladen...

Voor veel Vlamingen was Martine Tanghe hét nieuwsanker. Bekijk hier enkele getuigenissen:

Videospeler inladen...

Bekijk hier de volledige uitzending van "Bedankt Martine":

Videospeler inladen...

Bekijk hier een terugblik op de carrière van Martine Tanghe:

Videospeler inladen...

Meest gelezen