Ijsbaan Leuven

Schaatsbaan Leuven blijft gesloten: "Begrip voor maatregel, maar financieel moeilijk"

De zwembaden mogen op 1 december weer open, maar de indoor schaatsbanen moeten hun deuren tot nader order gesloten houden. Net nu, in het topseizoen. Dat is een zware dobber voor de uitbaters: de financiën staan onder druk.

De recente versoepeling van de coronamaatregelen geldt niet voor de schaatsbanen. Die blijven dus nog een tijdje gesloten. Maar die verplichte sluiting valt net in het topseizoen voor de schaatsbanen. Dat is een dikke streep door de rekening.

Begrijpelijk

Joris Engel van Ijsbaan Leuven begrijpt de maatregel. "De volksgezondheid gaat voor. Het is niet het ogenblik om honderden mensen samen te brengen, zeker niet op een ijspiste. Want het blijkt dat het coronavirus goed gedijt in een koude omgeving. We hadden nochtans ook geïnvesteerd in veilig schaatsen, met de nodige ontsmetting bijvoorbeeld. Maar goed, het is zo en ik begrijp de beslissing volkomen."

Het is wel jammer dat deze gedwongen sluiting in ons topseizoen valt
Joris Engel, uitbater IJsbaan Leuven

Oppassen

"Het is wel jammer dat deze gedwongen sluiting in ons topseizoen valt. Eigenlijk maken wij in deze periode onze jaaromzet goed. Dat zal dit jaar dus niet lukken", zegt Joris Engel. "We krijgen wel financiële steun van de overheid. Dat maakt iets goed, maar niet alles natuurlijk. Het wordt dan ook oppassen op financieel vlak", besluit Engel. 

Bij IJshal Liedekerke hebben ze ook veel begrip voor de maatregelen: "Al is het natuurlijk jammer dat het net nu in het drukke seizoen valt. Normaal horen we hier joelende kinderen, nu is het nog nooit zo stil geweest."

Meest gelezen