Sint-Niklaas gaat hard optreden tegen foutparkeerders op plaatsen voor mensen met een beperking

De politie en de parkeerwachters van Sint-Niklaas gaan deze week extra controles uitvoeren aan de parkeerplaatsen voorzien voor mensen met een beperking. Wie onterecht op zo'n plaats parkeert, wordt weggetakeld en krijgt een boete. Aan de parkeerplaatsen zullen ook affiches hangen met de boodschap ‘Doe mee en parkeer je auto oké’.

Op 3 december is het de internationale dag voor personen met een beperking. Sint-Niklaas grijpt die dag aan om de hele week extra te controleren op de parkeerplaatsen voor mensen met een beperking. De politie voert een nultolerantiebeleid en de parkeer- en gemeenschapswachten zullen sensibiliseren. 

Nultolerantie

Wie betrapt wordt op parkeren zonder een parkeerkaart voor personen met een handicap, krijgt een boete en zijn wagen wordt weggetakeld. Ook wie zijn kaart vergeten plaatsen is, of met een vervallen kaart parkeert, zal een boete krijgen en zal getakeld worden. De boetes variëren van 58 euro tot 116 euro.  Wie een vervalste kaart gebruikt, riskeert ook een strafrechtelijke vervolging, want dan is er sprake van valsheid in geschrifte.

"Doe mee en parkeer je auto oké"

Terwijl de politie repressief zal optreden, zullen de parkeer- en gemeenschapswachten in Sint-Niklaas de mensen sensibiliseren. Aan de parkeerplaatsen voor mensen met een beperking hangen affiches met de boodschap ‘Doe mee en parkeer je auto oké’. Wie zich in de buurt van een parkeerplaats voor mensen met een beperking correct parkeert, zal een bedankbriefje onder de ruitenwissers geschoven krijgen. Sint-Niklaas telt 302 parkeerplaatsen voor mensen met een beperking

Meest gelezen