Urne met as van hond uit auto gestolen: "Het enige wat we nog van hem hadden"

Yves Demaecker (77) en zijn vrouw Lucie Nicolini uit Linkebeek zijn de wanhoop nabij nadat de urne met daarin de as van hun geliefde viervoeter gestolen werd uit de auto van hun dierenarts.  Yves hoopt de urne nog terug te vinden. "Het is het enige wat ons nog rest van Fée, we zouden hem zo graag dicht bij ons hebben," vertelt Yves op Radio 2 Vlaams-Brabant en Brussel. 

Vorige week moest Yves Demaecker uit Linkebeek afscheid nemen van zijn Mechelaar,  Fée,  zijn trouwe kameraad. "Veertien jaar oud is hij geworden en samen hebben we heel veel tijd doorgebracht", vertelt Yves. "We gingen samen naar de markt in Halle waar hij met de bloemen in zijn muil rondliep. Of hij droeg een deel van mijn boodschappen. Maar helaas was Fée al een tijdje ziek en hadden we samen met de dierenarts besloten om hem te laten inslapen. Daarop volgde een mooi afscheid in het dierencrematorium in Zellik. Maar omdat mijn vrouw en ik ons niet zo goed voelden, besloot de dierenarts om de urne met de assen van Fée mee te nemen en ze later aan ons te bezorgen." 

Afscheid

Maar dat is dus nooit gebeurd. Want toen de dierenarts eerst nog bij een andere klant langsging werd de urne uit zijn auto gestolen. "De urne werd gestolen in Koekelberg", vertelt Yves. "Ik ben nog gaan zoeken in de buurt, maar ik kon niets vinden. Dit doet ontzettend veel pijn. Ik heb al afscheid moeten nemen van verschillende honden. Van Diane bijvoorbeeld, waarmee ik in Turkije op zoek ging naar vemiste mensen. Iets meer dan een  jaar voor Fée ben ik ook mijn andere Mechelaar verloren. Ik belandde toen met een depressie in het ziekenhuis. En nu gebeurt dit, ik kan het niet geloven."

Ik ging nergens naartoe zonder hem

Yves Demaecker

Yves hoopt de urne met de assen van zijn geliefde viervoeter nog terug te vinden. "Ik ging nergens naartoe zonder hem", treurt Yves. "Mijn vrouw en ik  hebben geen kinderen, Fée betekende ontzettend veel voor ons. Veel mensen kunnen dit misschien niet begrijpen, maar die urne is het enige wat ons nog rest van Fée. Ik hoop dat iemand ons kan helpen met het terugvinden van de urne." 

Meest gelezen