Vandalen vernielen kerstversiering in Geetbets en Zoutleeuw: "Daders werden gefilmd"

In Geetbets en Zoutleeuw hebben vandalen afgelopen weekend kerstverlichting stukgemaakt die aan de gevels van woningen hing. Twee jonge daders werden gefilmd door een bewakingscamera. Daarop is te zien hoe ze de stekker uittrekken van een opblaasbare kerstman in een voortuin. De politie onderzoekt de beelden.

Op verschillende plaatsen in Zoutleeuw en Geetbets is kerstverlichting en kerstversiering vernield. Het zou gaan om twee jonge daders. Zij zijn gefilmd door een bewakingscamera van een inwoner. Op de beelden is te zien hoe een jongeman met een gele kap en een mondmasker naar een woning toestapt en de stekker van een opblaasbare kerstman uittrekt. Daarna loopt hij naar een BMW waarvan de bestuurder duidelijk met de lichten aan staat te wachten om er snel vandoor te kunnen gaan.

“En zo heeft dit duo op heel wat plaatsen in Geetbets, zoals aan de Singel en de Glabbeekstraat, in Grazen, in Budingen en in Zoutleeuw vernielingen aangebracht aan verlichting of versiering of ging men over tot saboteren”, zegt burgemeester van Geetbets, Jo Roggen (Open Vld). “Ook in de Tuinwijk in Geetbets waren twee jongeren zondag speeltuigen aan het vernielen. Buren zagen het gebeuren, maar de jongeren deden rustig verder.”

Budingen

Ook in Budingen werd kerstverlichting stuk getrokken, terwijl inwoners de voorbije dagen zo veel inspanningen hadden gedaan om van Budingen een echt kerstdorp te maken. Enkele inwoners zijn zondag nog gaan rondrijden in de buurt op zoek naar de daders, maar dat heeft niks opgeleverd. De politie onderzoekt de camerabeelden waarop de daders te zien zijn. 

Meest gelezen