De jongste spelers van Hockey Club Inter Mol mogen zich vanaf vandaag weer uitleven op dit veld.

Versoepeling van extra maatregelen in 7 Kempense gemeenten: kinderen (-12) mogen opnieuw buiten sporten

In Mol, Balen, Dessel, Retie, Geel, Meerhout en Laakdal mogen kinderen jonger dan 12 jaar vanaf vandaag weer buiten hun hobby of sport uitoefenen. Twee weken geleden legden de gemeenten extra maatregelen op voor jongeren onder de 12 jaar omdat de coronacijfers hoog waren en de druk op de ziekenhuizen te groot was. Die cijfers zijn nu veel beter, waardoor de extra maatregelen worden afgebouwd.

In de 7 Kempense gemeenten kunnen jongeren onder de 12 jaar vanaf vandaag opnieuw buiten hun hobby's uitoefenen. Twee weken nadat de extra maatregelen werden opgelegd, zijn er een pak minder coronabesmettingen in de gemeenten en mogen buitenactiviteiten alvast weer doorgaan. 

Ook Hockey Club Inter Mol kan haar trainingen weer opstarten. Daar zijn zowel de spelers als het bestuur tevreden mee. "Het is al zwaar genoeg voor de jongeren, dus we hoopten dat zij zo snel mogelijk terug konden sporten. We zijn dan ook blij dat de trainingen weer kunnen beginnnen", zegt voorzitter Hans Trimpeneers. "We zouden de sportclubs buiten eigenlijk zoveel mogelijk moeten openhouden. We zitten al zoveel binnen en zo kunnen jongeren zich toch nog uitleven op het veld."

We zouden de sportclubs buiten zoveel mogelijk moeten openhouden. Zo kunnen jongeren zich toch nog uitleven op het veld.

Hans Trimpeneers, voorzitter Hockey Club Inter Mol

Buiten, nog niet binnen

De jonge spelers onder de 12 jaar zijn dus opnieuw welkom, al maken de koudste maanden van het jaar intussen hun opwachting. "Ofwel gaan we nu gewoon buiten sporten, ofwel niet. Hoe lang we kunnen blijven trainen, zal afhangen van het weer", zegt Trimpeneers. Op dit moment zou het normaal gezien indoorcompetitie zijn, maar die blijft voorlopig nog afgelast. 

Over twee weken wordt beslist of ook de indoor hobby's voor kinderen onder de 12 jaar opnieuw kunnen doorgaan. De burgemeester van Mol schat dat alvast positief in. "Als iedereen de regels goed blijft naleven, dan zijn we ervan overtuigd dat we ook de andere versoepelingen kunnen doorvoeren en ons zo kunnen gelijkschakelen met heel Vlaanderen", zegt Wim Caeyers (CD&V). 

Meest gelezen