Pixabay

Vuurkorven en pizzaovens vliegen de deur uit: "Iedereen wil Kerstmis buiten vieren"

Nu we Kerstmis en Nieuwjaar niet met familie of vrienden mogen vieren, zijn heel wat mensen op zoek naar een creatieve oplossing om buiten toch nog even samen te zijn. Zo blijkt uit cijfers van enkele outdoorwinkels en kookwinkels die hun omzet zien stijgen met 50 à 60 procent. "Buiten rond een vuur zitten, is gezellig en lekker warm." 

Bij Kookdepot in Diest staat de telefoon de laatste dagen gloeiend rood. "We krijgen ontzettend veel bestellingen binnen van mensen die een vuurkorf willen kopen waar je ook op kan koken", zegt Ilse Broux. "Je merkt dat de mensen volop alternatieven aan het zoeken zijn om buiten toch iets te doen met het gezin. De laatste dagen zijn wij non-stop vuurkorven, maar ook pizzaovens aan het leveren. Het is gewoon gezellig en lekker warm als je er rond zit en je kan hierdoor ook nog iemand extra uitnodigen om mee te feesten."

Bij leveranciers zien we dat de stock uitgeput geraakt

Coralie Rosseels, Standart AHZ Leuven

Ook bij winkel Standard AHZ in Leuven merken ze een stijgende verkoop van vuurschalen en alles wat buiten in de tuin gebruikt kan worden. "We krijgen de laatste dagen heel wat mails binnen van mensen die op zoek zijn naar een manier om het buiten wat op te warmen", vertelt Coralie Rosseels. "Tijdens elke eindejaarsperiode zien we dat de vraag toeneemt, maar nu durven we misschien wel spreken over een stijging van  50 procent. We merken bij veel leveranciers dat de stock uitgeput geraakt. Dus willen mensen nog iets kopen, dan zullen ze er snel bij moeten zijn." 

Coronacrisis

Hoewel beide winkels dit jaar enkele maanden gesloten waren, legt de coronacrisis hen geen windeieren. "De verkoop van sommige producten is  nog nooit zo hoog geweest", zegt Ilse Broux van Kookdepot. "Het klinkt misschien raar en ik zeg het niet graag, maar corona is voor ons ergens wel een meevaller geweest qua verkoop, ondanks dat de winkel gesloten was. Veel mensen zijn bewuster aan het omgaan met hoe ze thuis kunnen koken of bakken en als kookwinkel is dat natuurlijk een voordeel." 

Meest gelezen