De Meander knutselt voor De Warmste Week: “Fijn iets te kunnen betekenen"

De Warmste Week is in aantocht en dus zijn ze bij De Meander aan het knutselen geslagen. De voorziening voor mensen met een mentale beperking organiseert normaal een kerstcafé, maar door corona kon dat niet doorgaan. Maar ze zijn niet bij de pakken blijven zitten. 

De Warmste Week komt dichterbij en dus duiken meer en meer vlammetjes op in het straatbeeld. Zo ook in Dilsen-Stokkem waar leefgroep De Pioniers van De Meander volop vlammetjes knutselde. “Ieder jaar willen we iets doen voor De Warmste Week. Normaal is dat een kerstcafé maar dat valt dit jaar dus in het water. Daarom vinden we het fijn dat we die vlammetjes hebben kunnen maken om toch iets te betekenen voor onze buren’, vertelt Miranda Stoop van De Meander.

En daar stopt het niet mee. Wanneer de Sint het land uit is, zullen de bewoners van De Meander vlammetjes met positieve boodschappen gaan verspreiden in Dilsen-Stokkem. Stoop: “Als onze bewoners iemand kunnen helpen dan zijn ze altijd enthousiast. We gaan dus vlammetjes met positieve berichtjes ophangen in heel Dilsen-Stokkem. Die berichtjes zijn bestemd voor de persoon die het vindt. We hopen hiermee toch voor eventjes een lach op iemand zijn gezicht te toveren.”

Meest gelezen