Woning onbewoonbaar na brand in Retie: studerende zoon moest huis ontvluchten

In Retie is een woning onbewoonbaar verklaard na een hevige brand. Die brak deze voormiddag uit op het gelijkvloers. Op het moment van de brand was er een zoon aanwezig die thuis les volgde. Hij is het huis moeten ontvluchten en raakte lichtgewond. De brand is intussen onder controle, maar de oorzaak is nog niet bekend.

In Retie heeft vanmorgen kort na 10 uur een hevige brand gewoed in een woning aan Hulse Akkers. In de linkerwoning van een tweewoonst was een brand ontstaan op het gelijkvloers, onder de trap. Bij aankomst van de brandweer kwam er langs alle kanten rook naar buiten. De brand is nu onder controle, maar het volledige gelijkvloers is uitgebrand en de woning is niet meer te redden.

Op het moment van de brand was er een zoon aanwezig om thuis les te volgen. Hij is het huis moeten ontvluchten en raakte lichtgewond. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. 

De rechterwoning van de tweewoonst kon geventileerd worden en blijft bewoonbaar. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. 

Meest gelezen