OCMW Aarschot

Externe crisismanagers moeten coronacrisis in WZC Sint-Rochus in Aarschot onder controle brengen

Het coronavirus slaat bijzonder hard toe in het OCMW-rusthuis Sint-Rochus in Aarschot. Er zijn nu op alle afdelingen bewoners en medewerkers besmet. Externe crisismanagers moeten de toestand  onder controle krijgen.

Het coronavirus houdt het WZC Sint-Rochus van het Aarschotse OCMW in een wurggreep. Sinds het begin van de coronacrisis zijn er al 14 bewoners overleden. Het voorbije weekend alleen al zijn er 18 besmettingen bijgekomen. Op alle afdelingen zijn er nu bewoners en medewerkers besmet. In samenspraak met het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft de stad nu beslist om het beheer van het rusthuis tijdelijk over te dragen aan externe crisismanagers. Zij gaan de directie begeleiden. 

Grondige aanpassingen

De organisatie van het WZC wordt grondig herbekeken en aangepast. "Er zal voor de bewoners en het personeel heel wat veranderen", zegt burgemeester Gwendolyn Rutten (Open VLD). "Zo zullen er bewoners van afdeling moeten veranderen. Het personeel krijgt bijkomende opleiding en begeleiding over handhygiëne en het juiste gebruik van beschermingsuitrusting. Dat is moeilijk, maar wel noodzakelijk", stelt Rutten. 

Virus klein krijgen

“Onze gezamenlijke eerste prioriteit is het virus klein te krijgen en opnieuw een veilige leef- en werkomgeving te kunnen bieden”, zeggen de burgemeester en de bevoegde schepen Nicole Van Emelen (SP.A). In dat kader zijn alle bezoeken aan de bewoners momenteel verboden. Digitaal contact blijft uiteraard wel mogelijk. Er wordt wel gewerkt aan een aangepaste bezoekregeling, die van kracht wordt als de toestand in het rusthuis opnieuw bezoek toelaat. 

Meest gelezen