Moord op Silvio Aquino

Afrekening in drugsmilieu of mislukte poging tot ontvoering? 5 verdachten naar assisen voor moord op Silvio Aquino

Vijf verdachten moeten voor het hof van assisen komen in Tongeren voor de moord op Silvio Aquino, de hoofdverdachte in één van de grootste drugsprocessen ooit in ons land. Dat heeft de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling beslist. Aquino werd doodgeschoten in zijn wagen in 2015. Volgens de familie van Aquino was het een mislukte poging tot ontvoering, maar het gerecht denkt eerder aan een afrekening binnen het drugsmilieu of een mislukte drugsdeal.

Het was 27 augustus 2015. De Limburgse Silvio Aquino zit in de wagen met zijn vrouw. Ze worden in Opglabbeek plots klemgereden door twee andere wagens. Van daaruit wordt onmiddellijk het vuur geopend. Silvio Aquino komt om het leven, zijn vrouw overleeft.

Silvio Aquino was op dat moment de hoofdverdachte op een groot drugsproces in ons land, één van de grootste ooit. Dat was al gestart in september 2014, maar door een procedureslag duurde de zaak erg lang. Silvio Aquino zou het einde van dat proces nooit halen. Op het proces zullen uiteindelijk celstraffen tot 10 jaar worden uitgedeeld voor verschillende cocaïnetransporten. Onder wie ook verschillende andere leden van de familie Aquino.

Bij de schietpartij op Silvio Aquino wordt ook één van de daders dodelijk geraakt. Hij wordt achtergelaten op de snelweg in het Nederlandse Roermond. De man wordt geïdentificeerd en het gerecht slaagt er ook in om andere verdachten te identificeren. Uiteindelijk worden 4 vermoedelijke uitvoerders opgepakt, in Frankrijk en Nederland, en 1 vermoedelijke opdrachtgever. De 5 verdachten ontkennen allemaal hun betrokkenheid.

Het gerecht denkt dat de moord op Silvio Aquino een afrekening was binnen het drugsmilieu, of een mislukte drugsdeal. Zijn familie ontkent dat echter. Zij vermoeden dat het ging om een uit de hand gelopen poging tot ontvoering, met de bedoeling losgeld te vragen. Het proces start normaal volgend jaar.

Meest gelezen