Pixabay

Schepen Volksgezondheid na alweer lockdownfeestje in Sint-Genesius-Rode: "Verwittig de politie als je feestje ziet"

De schepen van Volksgezondheid in Sint-Genesius-Rode, Anne Sobrie (Respect), roept inwoners op om lockdownfeestjes meteen te melden aan de politie. Afgelopen weekend moest de politie alweer een feest met tientallen mensen stilleggen in de gemeente. De schepen vindt het onverantwoord en wil dat de feestjes stoppen.

In Sint-Genesius-Rode is de politie al meerdere keren moeten uitrukken voor een lockdownfeestje. Die worden meestal georganiseerd in dezelfde afgelegen villa, in een sjieke wijk. En bij elk feest staat iemand op de uitkijk om te waarschuwen als de politie eraan komt. 

Ik noem dit niet "verklikken", het is je gezond verstand gebruiken

Anne Sobrie, schepen van Volksgezondheid in Sint-Genesius-Rode

Schepen Anne Sobrie doet daarom een oproep aan de inwoners. "Er zouden niet alleen meer politiecontroles moeten zijn in de hele gemeente. We rekenen ook op de verantwoordelijkheidszin van de buurtbewoners. Als zij iets opmerken, zouden ze onmiddellijk de politie moeten verwittigen zodat die festiviteiten kunnen worden stilgelegd. Ik noem dat niet "verklikken", het is je gezond verstand gebruiken. En ik weet dat dat niet in ons DNA zit, maar het gaat over mensenlevens. Elke overledene en elke zieke is er één te veel", aldus nog de schepen van Volksgezondheid.

Meest gelezen