MusiCOVIDeo

Brugse operazanger maakt muzikale adventskalender: "Elke dag een miniconcert tot en met 25 december"

Twee Belgische laureaten van de Koningin Elisabethwedstrijd, Thomas Blondelle en Liebrecht Vanbeckevoort, hebben samen een muzikale adventskalender gemaakt. Wie zich inschrijft, krijgt elke dag een link naar een onlineminiconcert. De concerten zijn allemaal opgenomen in het Brugse Concertgebouw.

Voor de artistieke sector zijn het ontzettend moeilijke maanden. Daarom zochten componist Thomas Blondelle en pianist Liebrecht Vanbeckevoort een manier om coronaproof in contact te blijven met hun publiek tijdens de tweede lockdown. Hun idee: een muzikale adventskalender met niet minder dan 25 onlineminiconcerten.

De concertjes zijn tussen 5 en 10 minuten lang en werden in november 2020 speciaal hiervoor opgenomen in de grote, maar lege zaal van het Concertgebouw Brugge. "Dat was een beetje triestig natuurlijk", zegt Blondelle aan Radio 2 West-Vlaanderen. "Normaal spelen wij altijd voor volle zalen. De zaal klonk wel goed, maar ik heb toch liever een echt publiek. We hebben er het beste van gemaakt."

Kerstspecial

"Ons project heet "musiCOVIDeo", zegt de Bruggeling. "Daar hoor je het woordje COVID in. "Alle geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu inschrijven. Dagelijks krijgen ze dan een link doorgestuurd, waar je het concertje kan bekijken en beluisteren."

Het repertoire is heel uiteenlopend: achter de kalenderdeurtjes zitten Duitse lieder, Franse mélodies, Amerikaanse songs, maar ook aria’s uit opera en operette, pianosolo’s en zelfs een heuse kerstspecial op 25 december. 

Meest gelezen