De eerste zwemmers zijn in het water gedoken

Sinds vanmorgen kan er weer gezwommen worden in de meeste zwembaden. Maar doordat de toelating door het Overlegcomité pas vrijdagavond is bekendgemaakt, zijn nog niet alle zwembaden in orde om meteen te heropenen. Vooral het water op temperatuur brengen, kost heel wat tijd. Op andere plaatsen zijn nog renovaties bezig. 

In Dommelslag in Pelt waren vanmorgen wel al de eerste zwemmers present. Daar waren ze in het weekend meteen aan de slag gegaan om het gebouw en het water op temperatuur te krijgen voor vandaag. "Het is niet evident om een zwembad met 800.000 liter op temperatuur te krijgen in enkele dagen, maar 't is toch gelukt, we hebben nu 29,1 graden en dat is perfect om te komen zwemmen," legt manager Bert Thijs uit. 

"Veilig zwemmen kan"

"We zijn er zelf al lang van overtuigd dat veilig zwemmen kan. We werken met heel performante verluchtingssystemen met permanente aanvoer van verse buitenlucht. En ook is heel wat chloor toegevoegd aan het zwembadwater en chloor doodt alle virussen en bacterieën. We laten één bezoeker per tien vierkante meter toe, en de mensen kunnen alleen via de webshop reserveren. Daarvoor komen nu de aanvragen binnen," aldus Bert Thijs.

Ook de zwembaden van Tongeren, Lanaken, Beringen, Hasselt en Genk zijn opengegaan. Maar het gaat overal wel om het sportzwemmen, peuterbaden en wellness zijn nog niet toegelaten. Op andere plaatsen blijft het zwembad nog één of enkele dagen dicht.  

Meest gelezen