Draag samen met je buren zorg voor egels en win een coronaproof buurtfeest

In Mechelen kan je een coronaproof buurtfeest winnen als je samen met je buren zorg draagt voor de egels. Het stadsbestuur organiseert samen met Natuurpunt ‘de langste egelstraat’. De bedoeling is dat zoveel mogelijk buren een kleine opening in hun tuinomheining voorzien, waardoor egels zich vrij kunnen bewegen van tuin naar tuin. Zo moeten de egels niet op straat komen en is er minder kans dat ze onder de wielen van een auto belanden.

De egel is één van de diersoorten die het vaakst onder de wielen van een wagen belandt. Om dat te vermijden, wil het stadsbestuur van Mechelen de 'egelwegel' promoten. Dat is een opening in je tuin van zo’n 15 op 15 centimeter waar de egel door kan kruipen. Dat kan een gat zijn in je tuinomheining, maar ook een tunneltje dat eronderdoor loopt. Door de 'egelwegel' kunnen egels zich van tuin naar tuin verplaatsen op zoek naar eten en gezelschap om zich voort te planten. Zo komen ze niet op de weg terecht en lopen ze minder gevaar.

500 euro

Om de 'egelwegel' te promoten, organiseert het stadsbestuur samen met Natuurpunt een wedstrijd, ‘de langste egelstraat’. De bedoeling is dat zoveel mogelijk buren een 'egelwegel' voorzien. De straat of wijk met de meeste poortjes, wint volgende zomer een coronaproof buurtfeest ter waarde van 500 euro. De wedstrijd loopt tot mei volgend jaar.

Meest gelezen