kabine.be

Eliza uit Koksijde wil haar winkels nog niet openen: "Ik ben niet de enige voor wie het te snel gaat"

Eliza De Waele uit Koksijde wacht nog even om haar 2 winkels aan de kust te heropenen. Ze vindt dat de coronamaatregelen voor winkeliers aan een te snel tempo veranderen. "We zijn moe. We nemen liever de tijd om op een goede manier te heropenen."

Eliza De Waele heeft in Koksijde en Oostende de winkels "Kabine" met babyspullen en interieur. Maar die gaan vandaag nog niet open. "Het is geen kwestie van niet willen, maar van niet kunnen", zegt De Waele. "We hebben de voorbije maanden hard ingezet op onze webshop. Daardoor is de winkel meer een magazijn geworden. Zeker na de drukte van Black Friday. Het is niet te doen om de winkel in een handomdraai te poetsen, te ontsmetten en kerstklaar te maken."

Daarom heeft De Waele met haar team beslist om pas volgende week vrijdag te heropenen. "We zouden misschien vroeger weer kunnen opengaan. Maar de coronamaatregelen voor de winkeliers veranderen aan een hoog tempo. We zijn moe. Ik neem liever de tijd om op mijn gemak alles klaar te maken. Liever op een deftige manier heropenen dan weer vlug vlug."

Niet de enige

Tot haar verbazing krijgt De Waele heel wat gelijkaardige reacties van andere winkeliers. "Ik ben echt niet de enige die niet blij is met de manier waarop de winkels weer opengaan. Winkeliers uit alle sectoren zijn ook kwaad. Waarom is gekozen voor een volledige heropening?  En niet op afspraak? Als het te druk wordt, moeten de winkels misschien voor de 3de keer sluiten. Het was beter geweest om op afspraak te heropenen. Nu zullen de shoppers massaal naar de grote winkelketens terugkeren. Voor de lokale handelaars was het beter geweest dat de klanten met een afspraak konden komen", besluit De Waele.

Meest gelezen