Arne Deboosere

Filmfestival Oostende schrapt eerste wintereditie in januari, maar komt met nieuw concept: "FFO Nights"

De eerste wintereditie van het Filmfestival van Oostende, van 15 tot 23 januari 2021, gaat niet door. Door de coronacrisis is het te onzeker of het wel zou kunnen doorgaan. De organisatie kondigt daarom nu aan dat er "FFO Nights" komen. Dat zijn filmavonden in Oostende, verspreid over heel 2021.

Floris Vandekerckhove, de coördinator van het Filmfestival van Oostende, zegt dat bezoekers veel activiteiten mogen verwachten die ze normaal gezien op het Filmfestival beleven. "Ik spreek over een kortfilmcompetitie, maar dat kan evengoed de première zijn van een Vlaamse serie of een brede internationale film. We gaan telkens op zoek naar content waarmee we de Vlaamse filmindustrie kunnen ondersteunen."

Acteur Koen De Bouw blijft ook voor de "FFO Nights" de centrale gast. Hij zal als Master wel nog mee de films kiezen voor het Filmfestival van Oostende in 2022. De Ensor-filmprijzen worden wel op 23 januari uitgereikt. 

"Red Sandra" weer uitgesteld

Normaal gezien werd het Filmfestival van Oostende op 15 januari geopend met de film "Red Sandra" van regisseurs Jan Verheyen en Lien Willaert. Die première is nu uitgesteld naar het najaar.

Meest gelezen