Heropening winkels zorgt hier en daar voor wachtrijen: "Het slechte weer houdt me niet tegen"

Sinds vanmorgen zijn alle winkels weer open. Dat zorgt niet meteen voor een stormloop. Maar aan sommige winkels stonden vanmorgen wel al wachtrijen. Onder meer aan de kledingwinkel Primark in de Brusselse Nieuwstraat en aan de Action-winkel in Scherpenheuvel-Zichem.

In de Brusselse Nieuwstraat stonden vanmorgen al mensen aan te schuiven aan sommige winkels, ook deze vrouw: "Ik ben hier al sinds 8 uur vanmorgen en toen stond er zelfs al een rij. Maar het slechte weer houdt me niet tegen." En er zijn klanten die het shoppen gemist hebben: "Je kan wel online kopen maar dat is toch anders, dan mis je het persoonlijke contact met de verkopers. Vandaag kom ik vooral voor kerstcadeau's."

Ook in Scherpenheuvel-Zichem was het in sommige zaken vanmorgen al erg druk. "Ik dacht dat ik de eerste zou zijn", vertelt een vrouw die babyspullen komt kopen. "Ik wou iedereen voor zijn om de drukte te vermijden, want ik wil voorzichtig zijn. Maar ik had niet verwacht dat hier al zo veel volk zou zijn."

Er is meer leven in de stad als de winkels open zijn 

In Diest zitten de handelaars met een dubbel gevoel: ze zijn heel blij dat hun winkel weer open kan omdat december de drukste maand is. Maar ze vragen zich ook af of het allemaal veilig gaat verlopen. "Ik ben heel blij dat ik mijn klantjes weer kan ontvangen", vertelt een verkoopster. "We zijn ondertussen wel begonnen met een webshop, maar het persoonlijk contact is toch belangrijk. Het is ook veel gezelliger, er is meer leven in de stad als alle winkels open zijn. Maar we hopen wel dat alles veilig verloopt, we weten natuurlijk niet of we de klanten onder controle gaan kunnen houden als het drukker wordt."

Meest gelezen