Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Joe Biden krijgt nu ook gelijk in strijdstaten Wisconsin en Arizona

De Amerikaanse staten Wisconsin en Arizona, twee strijdstaten bij de presidentsverkiezingen, hebben de overwinning bevestigd van de Democratische kandidaat Joe Biden. 

In Wisconsin kwam er een gedeeltelijke hertelling. Biden haalde er uiteindelijk nog iets meer dan de 20.600 stemmen die hij al voor lag op huidig president en Republikeins kandidaat Donald Trump. Die heeft al aangekondigd dat hij vandaag opnieuw naar de rechter stapt om de uitslag aan te vechten. Trump probeert te laten aantonen dat er bijna 240.000 stemmen verkeerdelijk naar Biden zijn gegaan. Maar zijn advocaten hebben niet kunnen aantonen dat er wijdverspreide fraude zou zijn gepleegd. 

Joe Biden wint de Amerikaanse presidentsverkiezingen

  • Biden

    306
  • 270 kiesmannen
  • Trump

    232

Eerder was ook in Arizona de nipte overwinning van Joe Biden bevestigd. Daar zei de Republikeinse gouverneur Doug Ducey dat de verkiezingen integer waren verlopen. “Wij hebben goede verkiezingen in Arizona, het systeem is sterk”, zei hij. In de uiteindelijke  uitslag verslaat hij Donald Trump met 10.457 stemmen, dat is een voorsprong van 0,3 procent. Biden is de eerste Democraat die er wint sinds Bill Clinton in 1996.

Terwijl de uitslag werd bevestigd, vergaderden advocaten van Trump in de hoofdstad Phoenix. Ze blijven erbij dat er onregelmatigheden zijn gebeurd in Arizona en elders. Maar ze konden net als in andere staten hun beweringen niet hard maken.

Meest gelezen