Duitse politiewagen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen (archieffoto)
(c) Copyright 2020, dpa (www.dpa.de). Alle Rechte vorbehalten

Kinderruzie om zakje chips eindigt in massale vechtpartij in Duitsland

In de Duitse stad Bielefeld is een ruzie tussen kinderen om een zak chips ontaard in een massale knokpartij met twintig tot dertig volwassenen. De politie is tussenbeide gekomen en heeft tien gewonden geteld. Het zou gaan om een uit de hand gelopen conflict tussen twee rivaliserende families.

Een aantal kinderen in de Duitse stad Bielefeld raakte het maandagavond niet eens over de verdeling van een zakje chips, dat bevestigt een woordvoerster van de lokale politie. Getuigen probeerden nog te bemiddelen, maar zonder resultaat. De woordenwisseling ontspoorde tot een groot straatgevecht toen een groep volwassenen opdook en zich in de ruzie mengde. De getuigen verwittigden de politie. 

De politie kwam ter plaatse en maakte een einde aan de knokpartij. Op dat moment waren ongeveer twintig tot dertig volwassenen bij het gevecht betrokken. Volgens de regionale krant Westfalen-Blatt zouden de betrokkenen deel uitmaken van twee rivaliserende families uit Zuidoost-Europa, die al langer met elkaar in conflict liggen. 

Het incident vond plaats voor een flatgebouw in de Ziegelstrasse in de Duitse stad Bielefeld. De stad maakt deel uit van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, die aan de grens ligt met België. De betrokkenen worden aangeklaagd voor het toebrengen van lichamelijk letsel.

Meest gelezen