Leoclub Mol-Geel Zuiderkempen steunt lokale handelaars met kookboek vol gerechten van Kempense chefs

Leoclub Mol-Geel Zuiderkempen lanceert deze week het kookboek "Zuiderkempens Koken". Dat bevat recepten van vijf Kempense chefs op basis van producten uit eigen streek. Op die manier willen ze geld inzamelen voor het goede doel en de lokale handelaars een duwtje in de rug geven.

"Leoclub Mol-Geel Zuiderkempen is een groep van een 36-tal jongeren die zich engageren om zich in te zetten voor lokale goede doelen", vertelt Christophe Boeckx, één van de leden, op Radio 2 Antwerpen. "In normale omstandigheden organiseren we feestjes om geld in te zamelen, maar door corona kan dat nu niet. Daarom hebben we een kookboek bedacht met streekproducten om de lokale handelaars te steunen."

Kipkap

In het kookboek worden 25 lokale handelaars voorgesteld aan de hand van hun ambacht, hun producten en hun passie. Daarbij werden 5 lokale chefs gezet die op basis van die lokale producten originele gerechten hebben gemaakt."Kipkap - dat is een soort van kop - uit Mol is bijvoorbeeld heel lekker met sint-jacobsvruchten", vertelt Boeckx, "of met zwarte pensen kan je ook lekkere gerechten op je bord toveren."

Het boek ‘Zuiderkempens Koken’ is te koop via de website van de Leoclub of bij de lokale handelaars die in het kookboek voorkomen.  Je kan het ook bij je thuis laten leveren.
 

Meest gelezen