Onrust in ASZ Aalst nog niet helemaal voorbij na toekenning coronapremie

In het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis (met afdelingen in Aalst, Geraardsbergen en Wetteren) was er onvrede bij een deel van het personeel over een extra coronapremie. Het gewone personeel, zo'n 1.000 mensen, krijgt die via de overheid maar voor 400 medewerkers die via een vzw in de ziekenhuizen aan de slag zijn, bleef die tot begin deze week nog uit. Er is nu een akkoord. 

Zo'n 400 personeelsleden van het ASZ vielen uit de boot voor de extra coronapremie die de overheid voorziet voor zorgpersoneel. Zij werken niet rechtstreeks voor het ziekenhuis maar via vzw Medische Staf. Het bestuur van de vzw moest beslissen om de premie ook aan haar medewerkers uit te betalen.  Er dreigde een staking uit te breken bij ontevreden medewerkers.

Na overleg gaat de vzw nu mee in het uitbetalen van de extra zorgpremie, vertelt directeur Geert Branteghem. "Na lang beraad, hebben we beslist om 985 euro uit te delen. Aan al onze medewerkers, zonder uitzondering. Ze mogen die premie binnenkort verwachten."

Over een loonsverhoging of over de consumptiecheque van 300 euro is het nog wachten op een beslissing van de overheid. Als die er komt voor het gewone ziekenhuispersoneel dan zal er ook voor de vzw opnieuw overlegd moeten worden. Een deel van het personeel blijft daardoor op z'n honger zitten en is niet tevreden met de situatie, zo zeggen de vakbonden. 

kasto80

Meest gelezen