foto: Radio 2

Politieke rel over bomenkap in Sint-Truiden

Op de gemeenteraad in Sint-Truiden is er ruzie gemaakt over de bomen die gekapt zijn ter hoogte van de Nonnentap. Oppositiepartij SP.A ontdekte namelijk dat er 9 beuken illegaal zijn gekapt door de eigen groendienst. 

De beukenbomen stonden ter hoogte van de Nonnentap en zijn volgens oppositiepartij SP.A illegaal gekapt door de groendienst van de stad. Volgens de SP.A werden de hoogstambomen vroeger geknot door de stad, en dus flink ingekort. Maar toen dat allemaal te arbeidsintensief bleek te zijn, gingen ze dit jaar tegen de grond. 

Hoogstambomen mogen niet gekapt worden zonder vergunning, maar laagstambomen wel. En dus redeneerde het stadsbestuur dat alles volgens de regels is gebeurd. Maar de SP.A vindt dat de stad daarmee het slechte voorbeeld geeft. Eigenaars van bomen zouden dan hun hoogstambomen eerst kunnen inknotten en ze dan zonder vergunning kunnen kappen. De oppositiepartij zegt dat er bovendien voor het knotten van hoogstambomen óók een vergunning nodig is. De stad belooft nu één en ander te onderzoeken.

Meest gelezen