Foto: Belga

“Red Sandra”, film van koppel Jan Verheyen en Lien Willaert krijgt voor de 3e keer een premièredatum

De première van de film "Red Sandra" van het regisseurskoppel Jan Verheyen en Lien Willaert uit Ruddervoorde is opnieuw uitgesteld. De film ging normaal gezien het filmfestival van Oostende openen midden januari, maar dat evenement gaat niet meer door. De film komt nu midden oktober volgend jaar uit in de bioscopen.

Vanmiddag maakte het Filmfestival van Oostende bekend dat ze voor een coronaveilig alternatief zorgen. Vervelend voor de regisseurs van “Red Sandra”. Want de film van Jan Verheyen en zijn vrouw Lien Willaert ging het festival openen. Zij zien nu voor de derde keer de datum van de première verschuiven. “Eind oktober volgend jaar is nog lang”, zegt Willaert. "Dat is eigenlijk de oorspronkelijke datum, maar dan een jaar later. Dat is sowieso een goede periode om een film uit te brengen. We denken en hopen dat het leven er tegen dan toch wat normaal zal uitzien. Wij vinden de beslissing van het Filmfestival van Oostende uiteraard niet meer dan logisch.”

Gemaakt voor de cinema

Omdat het einde van de coronacrisis nog niet in zicht is, kan je je afvragen of de film niet gewoon online kan gestreamd of verkocht worden. “In principe kan dat, maar dat zou erg jammer zijn”, zegt regisseur Lien Willaert. “Ik wil dat die film alle kansen krijgt. "Red Sandra" moet je echt wel in de cinema zien. Het is een verhaal met heel veel grote locaties in verschillende landen. Die hebben op een groot scherm veel meer impact dan thuis.”

"Red Sandra" vertelt het waargebeurde verhaal van de familie Massart. Hun dochtertje Sandra lijdt aan een zeldzame spierziekte en heeft nog een jaar te leven als ze niet het juiste medicijn krijgt. De vader, rol van Sven De Ridder, gooit zich in een verbeten strijd tegen de farma-industrie.

kasto80

Meest gelezen