Schooldirecteur uit Overijse roept ouders op om kinderen warmere kleren te laten aantrekken

De directeur van het Sint-Martinus-college in Overijse wil dat de leerlingen zich warmer aankleden. Nu er les gegeven wordt met ramen en deuren open, klagen sommige scholieren uit het middelbaar dat ze het te koud hebben. Terwijl ze vaak enkel een katoenen T-shirt en zelfs geen jas dragen.

In het Sint-Martinus-college in Overijse krijgen de eerste twee jaren van het middelbaar voltijds les op school in klassen waar de ramen en deuren open staan zoals voorgeschreven door het Vlaams Onderwijs.  In het 3de, 4de, 5de en 6de gebeurt dat afwisselend om de week. Omdat een groep leerlingen klaagt over de koude maar zelf weinig kleren aan heeft, lanceert directeur Johan van Loo in een nieuwsbrief een oproep naar de ouders. 

Sommigen denken dat het nog lente of zelfs zomer is, en dragen enkel katoen, geen laagjes of jas, tja, dan heb je het al snel te koud 

Johan Van Loo,directeur middenschool Sint-Martinus-college Overijse

Jassen aan dus

Via smartschool roept directeur Van Loo ouders op om er op te letten dat hun kinderen warmer gekleed gaan."We geven constant les met open ramen en deuren, dat zal zo blijven doorheen de winter, ook als het vriest. We proberen ook zo vaak als mogelijk buiten te eten. Een kleine minderheid blijft enkel een katoen T-shirt of sweater dragen. En dan klagen ze steen en been dat het te koud is. Daarom vraag ik eenvoudig aan de ouders om er op aan te dringen dat ze laagjes aantrekken, niet alleen katoen en dat ze een jas aandoen. Natuurlijk gaan de ramen soms even dicht, maar in pincipe moeten ze openstaan.  Dat heeft er mee voor gezorgd dat er weinig besmettingen zijn."

Leerkrachten klagen niet

Directeur Van Loo hoopt dat alle leerlingen nu gewaarschuwd zijn. De leerkachten hebben geen klachten."Onze leerkrachten zijn er beter op gekleed en wandelen vaak ook rond terwijl ze lesgeven. Dan heb je het automatisch ook warmer. Ik heb nog niemand horen klagen, dat kan nog komen natuurlijk. Maar ook daar geldt: laagjes en jassen aan."

Meest gelezen