Voltallige Vlaamse regering wordt "warme luisteraar" van Radio 2: "Luisterend oor zijn in barre tijden"

We zijn bij Radio 2 op zoek naar "warme luisteraars": dat zijn mensen die een luisterend oor willen bieden aan iemand die het nodig heeft. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en de 9 ministers van de Vlaamse regering engageren zich voor de actie. Dat heeft Jambon verteld aan David Van Ooteghem in "Beste Buren voor de Warmste Week".

Omdat veel mensen in deze donkere tijden nood hebben aan een babbel, heeft Radio 2 het intiatief gelanceerd van de warme luisteraars. Warme luisteraars kunnen zich als vrijwilliger aansluiten bij een van de bestaande organisaties die nu al een luisterend oor willen bieden aan Vlamingen die er nood aan hebben. Omdat ze eenzaam zijn, omdat ze als mantelzorger zelf altijd klaar staan voor een ander en af en toe hun hart willen luchten of omdat ze door een medische aandoening minder buiten kunnen komen.

Na premier Alexander De Croo en Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers, meldt ook Vlaams minister-president Jan Jambon zich aan als warme luisteraar bij Radio 2. Meer nog, zijn 9 ministers willen ook graag deelnemen. Ze zullen telefonisch een luisterend oor bieden aan iedereen die het nodig heeft.

"We doen elk jaar mee aan een initiatief voor de Warmste Week. En nu, zeker in deze barre periode die veel impact heeft op iedereen, moeten we heel warm zijn voor elkaar. We moeten dichter bij elkaar komen, weliswaar virtueel natuurlijk!"

In deze barre periode moeten we echt warm zijn voor elkaar.

Vlaams minister-president Jan Jambon

Premier Alexander De Croo heeft onder andere al gebeld met Karen De Vos uit Zulte. Zij is slechtziend en woont alleen. "Dat gesprek heeft deugd gedaan: het duurde 22 minuten en mocht van mij nog veel langer duren. De premier is echt een hele warme man." 

"We hebben over de coronamaatregelen en lockdown gesproken, wat dat doet voor mensen met een beperking. De premier zei me dat het niet evident is om te leven in mijn situatie. Sommige zaken zijn voor normaal ziende mensen zo evident, concludeert hij. Hij stond echt open voor mijn verhaal!"

© Serch Carriere

Wil je zelf een warme luisteraar worden? Meer info vind je op de website van Radio 2.

Meest gelezen