Foto: Wijnegem Shop Eat Enjoy

Wijnegem Shoppingcenter heropent voor maximaal 5.930 klanten: "Maak er geen gezinsuitstap van"

In het Wijnegem Shoppingcenter worden extra maatregelen genomen bij de heropening van de niet-essentiële winkels. "We zetten extra veiligheidsagenten in en tellen alle bezoekers. Er mogen maximaal 5.930 mensen binnen", zegt Katrien Geysen van Wijnegem Shop Eat Enjoy op Radio 2 Antwerpen.

"We zijn heel blij dat onze handelaars opnieuw de deuren mogen openen", zegt Katrien Geysen van Wijnegem Shoppingcenter in "Start Je Dag". "December is normaal een topmaand maar vandaag verwachten we nog geen grote drukte. Uiteraard zijn we goed voorbereid. We zetten vanaf vandaag extra stewards in en beperken de toegang. Er mogen maximaal 5.930 mensen binnen. Dat lijkt veel maar we hebben meer dan 74.000 vierkante meter winkelruimte. Op een normale topdag in het eindejaar komen we op dagbasis aan meer dan 50.000 bezoekers." 

Op een bankje iets eten of drinken in ons winkelcentrum is verboden

Katrien Geysen

Het Wijnegem Shoppingcenter hanteert vaste looprichtingen en zal ook niet aarzelen om in te grijpen. "Iedereen wordt geteld aan de deuren. Is het maximumaantal van 5.930 bezoekers overschreden, dan gaan de deuren dicht en moet je buiten even wachten. Ook daar voorzien we voldoende veiligheid en afstand via nadarhekken."

Geen gezinsuitstap

De afgelopen weken was het Wijnegem Shoppingcenter al toegankelijk voor de klanten van essentiële handelszaken. Vandaag komen daar dus heel wat winkels bij. "Zowat alle winkeliers in ons shoppingcenter vliegen er opnieuw in. De kappers en de horecazaken blijven voor alle duidelijkheid gesloten. Op een bankje iets drinken of eten zit er ook niet in. Je moet je mondmasker in ons gebouw altijd dragen", zegt manager Katrien Geysen. 

"We roepen iedereen nogmaals op om niet met je gezin te komen winkelen. Je moet alleen komen. Onze stewards zullen bezoekers daar ook op wijzen aan de toegang. Een gezinsuitstap naar ons winkelcentrum is niet aan de orde", besluit Geysen op Radio 2 Antwerpen.

Meest gelezen