Winkels in Mechelen mogen tenten plaatsen om zaak uit te breiden

In Mechelen kunnen handelaars toelating vragen aan de stad om een tent voor hun zaak te zetten. Die kan bijvoorbeeld dienst doen als veilig afhaalpunt van bestellingen. Ze kunnen er ook klanten overdekt laten wachten. 

In Mechelen kunnen handelaars die wat extra ruimte willen, vanaf vandaag een aanvraag indienen bij de stad om een tent te mogen plaatsen. "Een aanvraag is eerst wel nodig", zegt schepen voor Economie, Ondernemen en Werk Greet Geypen (Open VLD). "Zo kunnen we toch nagaan of alles veilig kan en er geen problemen zijn voor de doorgang van hulpdiensten en dergelijke."

Een aanvraagformulier is te vinden op de website van de stad: "We engageren ons om dat binnen een paar dagen te bekijken. We beseffen dat we als overheid deze dagen kort op de bal moeten spelen. Dat is niet altijd vanzelfsprekend, maar voor handelszaken gaat het vaak over leven of dood."

Ook horecaondernemers die een tent willen zetten, om het afhalen van maaltijden beter te organiseren, kunnen een aanvraag indienen bij de stad. 

We moeten kort op de bal spelen. Voor handelszaken gaat het vaak over leven of dood.

Greet Geypen - schepen voor Economie, Ondernemen en Werk

Mechelen zet vanaf vandaag ook stewards in aan de toegangen tot de grote winkelstraten. Handelaars die dat willen, mogen hun zaak ook tot 20 uur 's avonds open houden en op vrijdag tot 21 uur, om klanten zoveel mogelijk te spreiden. 

Ook de vier koopzondagen gaan door. Op de website van de stad Mechelen kan je via webcams zien hoe druk het is in de winkelstraten. 

Meest gelezen