Acteur Ludo Busschots (64), bekend van "Windkracht 10", is overleden

Acteur Ludo Busschots is overleden op 64-jarige leeftijd. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en is bevestigd aan onze redactie. Hij was onder meer bekend voor zijn rollen in "Windkracht 10" en "Stille waters".

Busschots acteerde in verschillende VRT-reeksen zoals "Alfa papa tango" en "Stille waters", maar het grote publiek zal hem vooral kennen als de licht-arrogante adjudant-chef Patrick Adams uit "Windkracht 10", de legendarische VRT-reeks over de bemanningen van de Seaking-reddingshelikopters op de luchtmachtbasis van Koksijde. Ook in de latere film van de reeks nam Busschots de rol van Patrick Adams op zich.

Busschots had ook verschillende gastrollen in populaire televisieseries van "De paradijsvogels" en "Langs de kade" over "De kotmadam" en "Flikken" tot in "F.C. De Kampioenen" en "Heterdaad". En speelde ook op het theater, was een hoorspelacteur en was ook producer.

Busschots als Jacques van Ypersele de Strihou, de kabinetschef van koning Albert II in de gelijknamige tv-reeks:

© VRT - Lou Berghmans

Enkele fragmenten uit "Windkracht 10":

Videospeler inladen...

De acteur keert samen met "1000 zonnen" jaren na de opnames van "Windkracht 10" nog eens terug naar de luchtmachtbasis van Koksijde:

Videospeler inladen...

Meest gelezen