Videospeler inladen...

Amerikaanse minister van Justitie: "Geen grootschalige verkiezingsfraude tijdens presidentsverkiezingen"

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft geen bewijzen gevonden van grootschalige fraude tijdens de afgelopen Amerikaanse verkiezingen. Dat heeft de Amerikaanse minister van Justitie William Barr gezegd. Barr had de openbare aanklagers en de Amerikaanse federale politiedienst FBI de opdracht gegeven om alle serieuze meldingen van onregelmatigheden te onderzoeken.

"Tot op vandaag hebben we geen grootschalige fraude gezien die de uitkomst van de presidentsverkiezingen zou kunnen veranderen", zei de Amerikaanse minister van Justitie William Barr in een interview met het Amerikaanse persagentschap AP. Barr had de openbare aanklagers en de federale politiedienst FBI de opdracht gegeven om alle serieuze meldingen van onregelmatigheden tijdens de afgelopen Amerikaanse presidentsverkiezingen te onderzoeken, maar dat onderzoek leverde niets op. 

William Barr is een partijgenoot en trouwe bondgenoot van de Amerikaanse president Donald Trump. Die laatste beweert nog steeds dat hij de echte winnaar is van de Amerikaanse presidentsverkiezingen en dat er in verschillende staten grootscheepse verkiezingsfraude is gepleegd. Hij voert via Twitter de druk op de Republikeinse gouverneurs in Georgia en Arizona op om de verkiezingsuitslag ongeldig te verklaren. 

"Iemand zal gewond raken"

Gabriel Sterling, een Republikeinse ambtenaar die betrokken is bij een hertelling van de stemmen in Georgia, roept de president nu op om te stoppen met beweren dat de verkiezingsresultaten vervalst zijn. "Het gaat allemaal veel te ver", klinkt het. Tijdens een persmoment vertelt hij dat zijn medewerkers bedreigd en geïntimideerd worden door aanhangers van de president. 

"Meneer de president, het lijkt erop dat u de staat Georgia waarschijnlijk verloren heeft. We onderzoeken dat en u heeft het recht om naar de rechtbank te stappen", aldus Sterling. "Maar stop het inspireren van mensen om mogelijke gewelddaden te plegen. Iemand zal gewond raken, of worden neergeschoten of gedood." De man krijgt zelf ook politiebewaking. 

Meest gelezen