Een bever bouwde zijn hut aan de oever van de Maas tussen de struiken.
foto: Radio 2

Bever bouwt hut pal naast veerpont in Maasmechelen

Maasmechelen heeft er een attractie bij, want op enkele meters van de veerpont van Meeswijk ligt er sinds kort een beverhut. Dat is een schuilplaats die de bever overdag gebruikt.

Voor alle duidelijkheid: het gaat niet over een beverdam, wel over een beverhut en die is niet hinderlijk. Op amper 6 meter van de veerpont heeft een bever een hut gebouwd op de oever van de Maas. Het ziet eruit als een soort iglo, maar dan van takken en is 1 meter hoog en 3 meter breed. De hut valt goed op in het landschap ondanks dat ze aan de oever tussen kleine struiken ligt. Het bouwwerk lijkt op het eerste zicht op wat zwerfafval, maar de bever heeft de hut tak per tak nauwkeurig aangelegd. 

Drukke plek

Bevers zoeken normaal gezien een rustige plek voor een schuilplaats, dus is het opvallend dat deze bever zijn hut heeft gebouwd op enkele meters afstand van de overzetplaats. Bij de veerpont is het druk door auto’s, fietsers en voetgangers die de overzet van en naar Nederland nemen. Met een beetje geluk kan je de bever zelf zien zwemmen in de Maas.

Meest gelezen