Radio 2

Luc schildert Warmste Week-vlammen voor deur van tientallen buren: "Stiekem op een zaterdagavond gedaan"

Afgelopen weekend vonden alle bewoners van Op de Steeg in Grote-Spouwen (Bilzen) een Warmste Week-vlam op hun oprit. Die werd aangebracht door een mysterieuze buurtbewoner die op sociale media heel wat aandacht kreeg, maar enig speurwerk van de buren kon de 'dader' ontmaskeren. Luc Jeurissen en zijn vrouw brachten de vlammen stiekem aan, om iedereen een hart onder de riem te steken. 

In de ban van de vlam, dat zijn de bewoners Op de Steeg in Grote-Spouwen nu al de hele week. Afgelopen zondagochtend troffen de bewoners van die straat voor hun oprit plots allemaal een vlam aan, op straat geschilderd. Blij en verrast als ze waren, wilde iedereen toch vooral weten wie het was die al die vlammen aangebracht had. Die vraag ging afgelopen weekend dan ook fel rond op sociale media.

Uiteindelijk is het Karl Vervoet uit Grote-Spouwen die het mysterie kon oplossen. "Ik was voor 98 procent zeker dat ik wist wie het gedaan had", vertelde hij in "Start Je Dag" op Radio 2 Limburg. "Toen ik die persoon opbelde, wees hij mij dan weer iemand anders aan. Uiteindelijk ben ik dan bij Luc uitgekomen. Het verbaast me ook niet dat hij het was, want hij en zijn vrouw zijn zeer warme en sociale mensen."

We hebben hier een moeilijk jaar achter de rug. Elk huisje in deze straat heeft wel zijn kruisje gehad
Luc Jeurissen, Grote-Spouwen

Het vermoeden van buurtbewoner Karl blijkt nu te kloppen. "Ik zal dan maar toegeven dat mijn vrouw en ik inderdaad de schuldigen zijn", lacht Luc. "Ik heb de vorm van een vlam uitgeknipt, zodat we overal dezelfde konden schilderen. Zaterdagavond hebben we, toen het rustig was in het dorp, stiekem al die vlammen op straat gespoten voor de deur van alle 22 huizen. Iedereen moest zwijgen, inclusief onze eigen kinderen. Dat was grappig, want elke keer als je iemand op straat tegenkwam de afgelopen dagen ging het er over. "Wie oh wie heeft dat toch gedaan?" Dan moet je je stil houden."

Het Bilzens koppel ging vooral aan het werk om iedereen in de straat een hart onder de riem te steken. "We hebben hier een moeilijk jaar achter de rug. Elk huisje in deze straat heeft wel zijn kruisje gehad. Wij hebben zelf een neef en een nicht verloren, en de tante van mijn vrouw ook. Onze buurman is ook plots overleden. Daarnaast zijn er in de straat twee mensen aan het vechten tegen zware ziektes, en sommigen moeten binnenkort een zware operatie ondergaan. Daarom wilden we iedereen even onze steun betuigen."

Luc breekt ten slotte nog een lans voor goede burenrelaties, en mekaar helpen waar kan. "We hebben deze actie niet gedaan voor alle aandacht. Ik wil gewoon aan onze buren tonen dat we er voor hen zijn wanneer ze iets nodig hebben." De actie heeft intussen zulk groot succes dat Luc en zijn vrouw iets gelijkaardigs gaan doen voor een woonzorgcentrum in de buurt. 

Meest gelezen